Fırına atınca çıtır çıtır oluyor! Fast food’a taş çıkartan tarif, daha sağlıklı

Fırında patates kızartmak hem pratik hem de lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Derin tavada kızartılan patateslerin zamanlaması ayarlanmadığında fazla çıtır hale gelebilir. Fırın teknikleri sayesinde dışı kıtır, içi yumuşak bir patates hazırlayabileceksiniz.

Fırında hazırlanan patates kızartması klasik kızartmaya nazaran daha hafif ve sağlıklı bir alternatiftir. Tek yapmanız gereken fırınlanmış patates kızartmasının kimi püf noktalarına dikkat etmek. İşte hazırlanışı ve dikkat edilmesi gerekenler.

Malzemeler

– 4 adet büyük uzunluk patates
– 2 yemek kaşığı zeytinyağı
– Tuz, karabiber, baharatlar

Yapılışı

İlk olarak patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Akabinde istediğiniz halde doğrayabilirsiniz. Çoklukla klasik patates kızartması halinde dilimler tercih ediliyor. Fakat fırın versiyonu olduğu için daha kalın dilimler yapabilirsiniz.

Dilimlediğiniz patatesleri bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, başka baharatları ekleyin. Yeterlice karıştırdıktan sonra her tarafının yağ ve baharatlarla kaplı olmasına dikkat edin. Akabinde fırını 220 dereceye ayarlayıp ısınmasını bekleyin.

Fırın kağıdını tepsiye yerleştirip patatesleri dökün. Dilimlerin tek sıra halinde yerleştirilmesi pişirirken mümkün meseleleri önleyecektir. Böylelikle patateslerin hepsi, eşit halde pişer. 30-35 dakika pişirin.

Patates dilimleri altın rengine ulaşana kadar fırında tutabilirsiniz. Altının daha geç piştiğini düşünüyorsanız daima olmayacak biçimde çevirebilirsiniz. Eşit biçimde kızardıktan sonra çıkarıp bir mühlet soğumasını bekleyin. Birinci çıktığında fazla sıcak olabilir.

Fırından çıkardığınız patates kızartmalarını sıcakken servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı sağlıklı soslar yahut baharatlar kullanabilirsiniz. Taze doğranmış maydanoz ve rendelenmiş peynir yanına çok yakışacaktır. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir